Onderzoeksverantwoording: Hoe wij testen

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe wij verzekeringen testen. Bij de BesteVerzekering doen we uitgebreid onderzoek naar verschillende verzekeringen om jou te helpen een weloverwogen keuze te maken. De verzekeringen worden onderworpen aan gestandaardiseerde tests, specifiek ontworpen om de kwaliteit en voorwaarden van de verzekering te beoordelen. De uiteindelijke score van elke verzekering wordt bepaald door alle verzamelde gegevens zorgvuldig te analyseren.

Arno Baas

Arno Baas
Oprichter

Onderzoek is van belang.

Het grondig onderzoeken van verzekeringen is cruciaal om consumenten te behoeden voor ondermaatse polisvoorwaarden. Verzekeringen zijn er om risico’s te dekken en het laatste wat je wil is erachter komen dat jouw verzekering niet uitkeert wanneer het nodig is. Op BesteVerzekering beoordelen wij aspecten zoals de dekking, kosten en klantenservice van de verzekeraar en geven wij jou praktische en handige tips en informatie om de beste verzekering te kiezen die bij jouw situatie past.

Bij BesteVerzekering zetten wij ons in voor verantwoord onderzoek dat betrouwbaar, transparant en onbevooroordeeld is.


Het BesteVerzekering team

  • Arno is de oprichter en verzekeringsexpert. Met ruim 10 jaar ervaring in de verzekeringsbranche, leidt hij de onderzoeksprojecten en deelt hij zijn kennis op de website.
  • Manouk heeft een achtergrond in financieel advies. Ze is specialist in het ontwarren van complexe polisvoorwaarden en helpt consumenten de kleine lettertjes te begrijpen.
  • Pieter is verantwoordelijk voor data-analyse, waarbij hij de beste deals en de beste prijs-kwaliteitverhouding identificeert.

Meer over ons team en onze achtergronden vindt u op de ‘Over Ons’ pagina.


Data verzamelen

Bij de BesteVerzekering zetten we ons in om grondige en betrouwbare informatie te bieden over verzekeringen. Om een volledig beeld te krijgen, verzamelen we data op verschillende manieren.

Polisvoorwaarden

Hierin staat precies beschreven wat wel en niet is gedekt door de verzekering. Dit document is cruciaal om te begrijpen in welke situaties bijvoorbeeld een claim van een autoverzekering kan worden ingediend en wanneer niet. We duiken diep in deze voorwaarden om eventuele addertjes onder het gras te vinden en te zien of de verzekering echt waarde biedt voor zijn premie.

Verzekeringskaarten

Verzekeringskaarten bieden een gestandaardiseerd overzicht van de belangrijkste kenmerken van een verzekering. Ze zijn ontworpen om consumenten in één oogopslag te laten zien wat de hoofdpunten van de dekking zijn. Deze kaarten zijn een uitstekend startpunt voor ons onderzoek en helpen bij het vergelijken van verschillende verzekeringen op basis van de belangrijkste eigenschappen.

Klantfeedback en beoordelingen

Feedback van klanten is een essentieel onderdeel van ons onderzoeksproces. Hierdoor kunnen we de daadwerkelijke ervaringen van verzekerden evalueren en begrijpen hoe verzekeraars presteren op het gebied van klantenservice, claimafhandeling en tevredenheid.

Marktanalyse voor prijsvergelijkingen

Om te begrijpen hoe een verzekering zich verhoudt tot concurrenten, voeren we een uitgebreide marktanalyse uit. Hierbij kijken we naar de prijzen van vergelijkbare producten op de markt en hoe deze zich verhouden tot de geboden dekking.

Website van de verzekeraar

De website van de verzekeraar biedt veel informatie over hun producten en diensten en of er verzekeringsacties van toepassing zijn. Hier vinden we vaak gedetailleerde FAQ-secties, extra documentatie en soms klantbeoordelingen. Door de website van de verzekeraar te onderzoeken, krijgen we een completer beeld van het product en de transparantie van de verzekeraar.

Onafhankelijke bronnen

  • Moneyview: Als een gerenommeerd onafhankelijk onderzoeks- en benchmarkbureau, biedt Moneyview gedetailleerde analyses en beoordelingen van financiële producten, waaronder verzekeringen. Hun ratingsysteem, gebaseerd op dekking en prijs, is een waardevol instrument voor onze evaluatie.
  • Verbond van Verzekeraars: Als brancheorganisatie publiceert het Verbond van Verzekeraars regelmatig statistieken, rapporten en richtlijnen die helpen bij het begrijpen van trends in de verzekeringsbranche, nieuwe regelgeving en best practices. Deze informatie biedt ons een macro-perspectief en helpt ons de prestaties van individuele verzekeraars in een breder kader te plaatsen.

BesteVerzekering bemiddelt niet

BesteVerzekering bemiddelt en adviseert niet bij het afsluiten van verzekeringen. Bovendien kunnen de medewerkers van BesteVerzekering niet inzien wat er in jouw polis staat. BesteVerzekering fungeert niet als verzekeraar of adviseur.


Wij zijn onafhankelijk

Wij zijn onafhankelijk en geen onderdeel van een verzekeraar. De vergoedingen die wij van verzekeraars ontvangen, zullen nooit invloed hebben op het beste aanbod. Bij BesteVerzekering maken we verzekeringen begrijpelijk met eenvoudige, deskundig geschreven artikelen.

Bekijk de beste verzekeringen

Zorgverzekering icon

Zorgverzekering

Auto

Autoverzekering

Woonverzekering

Woonverzekering

Fiets

Fietsverzekering

Contact

Heb je feedback over onze website? Of heb je een vraag? Neem contact op met Arno (de oprichter) en hij zal contact met je opnemen. De beste manier om contact op te nemen is door te mailen naar arno@besteverzekering.nl.