Review van de ABN AMRO autoverzekering

ABN AMRO Autoverzekering review: perfect voor rekeninghouders

ABN AMRO is een van de bekendste Nederlandse banken die naast hun bankdiensten ook verschillende verzekeringen aanbiedt, waaronder autoverzekeringen. Met een ABN AMRO autoverzekering kun je kiezen uit diverse dekkingen, zoals wettelijke aansprakelijkheid, beperkt casco, en volledig casco (all-risk). Daarnaast zijn er aanvullende opties beschikbaar, zoals pechhulp en een inzittendenverzekering. Deze autoverzekeringen zijn beschikbaar voor rekeninghouders van de ABN AMRO. De voorwaarden en premies van de verzekeringen kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals je leeftijd, het type auto en je schadeverleden.

Bereken je premie

Onze ABN AMRO Autoverzekering review

Waarom vinden wij de autoverzekering van ABN AMRO, een van de beste autoverzekering? ABN AMRO biedt persoonlijke afhandeling van jouw schade en zijn telefonisch gewoon bereikbaar. Je kan jouw autodekking tussentijds wijzigen, je betaalt geen eigen risico bij reparatie door een aangesloten herstelbedrijf. En ben je niet tevreden dan kan je je verzekering dagelijks opzeggen.

In de test van de Consumentenbond van juni 2024 scoren de WA Beperkt Casco en de WA Volledig Casco dekking een 8,3 en 8,4. Dat zijn prima cijfers. 

Hieronder vind je de uitgebreide review. 

Goedkope prijs voor de meeste autorijders

Score prijs: 8,5

Volgens Onderzoeksbureau Moneyview heeft ABN AMRO een uitstekende prijs . Zij hebben in augustus 2023 maar 57.600 fictieve klantprofielen vergeleken op prijs en geeft ABN AMRO Autoverzekering 4,5 uit 5 sterren in de categorie Prijs voor de WA + volledig casco verzekering (allrisk).

Pakketkorting

Je krijgt 3 tot 5% pakketkorting als je 3 of meer verzekeringen bij ABN AMRO hebt lopen.

Provisiekosten

Wel een klein nadeel: Je betaalt 10% provisie aan ABN AMRO Bank aangezien zij optreden als de bemiddelaar op jouw verzekering. Dit bedrag is verrekend in je premie.


Onder de motorkap: uitstekende dekking

Score dekking: 8.5

ABN AMRO biedt een zeer goede autoverzekering aan voor haar klanten. De autoverzekeringen kan je dagelijks opzeggen, ze rekenen geen poliskosten en er is geen eigen risico van toepassing indien je de auto laat repareren bij aangesloten herstelbedrijf. De Allrisk verzekering wordt zeer goed beoordeeld. 

Volgens Onderzoeksbureau Moneyview heeft ABN AMRO uitstekende polisvoorwaarden. Zij hebben in augustus 2023 de WA Beperkt Casco en de WA Volledig Casco dekking 5 uit 5 sterren gegeven voor hun voorwaarden!

Let op: de autoverzekering is alleen af te sluiten als je rekeninghouders bent bij deze bank. 

Pluspunten

 • Verzekering is dagelijks opzegbaar.
 • Geen poliskosten bij het aanvragen van de verzekering.
 • Telefonisch contact is mogelijk.
 • Aanschafwaarde/ en nieuwwaarderegeling van 3 jaar is aanvullend te verzekeren.
 • De laadpaal van de elektrische auto is ook verzekerd.
 • Beoordeeld met een 5 sterren door Moneyview.

ABN AMRO Autoverzekering 5 sterren voor volledig casco dekking

Minpunten

 • Alleen voor ABN AMRO rekeninghouders.
 • Als de auto is gekocht bij een particulier, bijvoorbeeld via Marktplaats, geldt de aanschafwaarderegeling voor een tweedehands auto niet.

Goede klantenervaring

Score klanten: 8.0

Er zijn met name positieve klantervaringen met ABN AMRO.

 • Deze verzekeraar is een van de weinige verzekeraars die telefonisch bereikbaar is.
 • 82% van alle klanten beveelt ABN AMRO Autoverzekering aan op Independer.
 • De schadeafwikkeling wordt minder goed beoordeeld. 

Conclusie ABN AMRO autoverzekering review

Met een voorwaardenscore van 8,5 is ABN AMRO uitstekende polisvoorwaarden aan voor de meeste autorijders. Onderzoeksbureau Moneyview heeft verschillende verzekeringen vergeleken en ABN AMRO autoverzekering maar liefst 5 sterren in de categorie Voorwaarden voor WA + Beperkt Casco en WA + volledig casco verzekering (allrisk).

Voor rekeninghouders van ABN AMRO, dan raden wij hun autoverzekering absoluut aan. Uit diverse onderzoeken haalt ABN AMRO vijf sterren op categorie ‘Voorwaarden’ en ´Premie´. Dit in combinatie met een aantrekkelijker pakketkorting is het een interessante deal. Wees slim en maak gebruik van de ABN AMRO acties. Gedurende het jaar heeft heeft deze verzekeraar diverse aanbiedingen lopen. 

Eindbeoordeling: 8,2

ABN AMRO autoverzekering berekenen

Wil je de premie van de ABN AMRO Autoverzekering berekenen na het lezen van deze review? De goedkoopste autoverzekering is een WA-autoverzekering die vanaf 14 euro te koop is.

Op de website van ABN AMRO zelf kun je de premie eenvoudig berekenen en eventueel aanvullende dekkingen, zoals de 3 jaar nieuwwaarderegeling, of pechhulp dekking toevoegen.

Bereken je premie op ABNAMRO.nl

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *