Unive Autoverzekering Review

Univé Autoverzekering review: uitstekende prijs en dekking

Univé is een grote Nederlandse verzekeraar met ruim 1,7 miljoen verzekerden. Het is samen met Centraal Beheer en InShared de marktleider op het gebied van autoverzekeringen. Wij hebben de Univé Autoverzekering beoordeeld. Benieuwd naar ons oordeel? Dit is onze Univé Autoverzekering review!

Bereken je premie

Dit is onze Univé Autoverzekering review

Waarom vinden wij de autoverzekering van Univé, de beste autoverzekering van 2024? Univé blinkt uit met hun klantenservice, dit wordt op diverse platformen als hoogste beoordeeld. Daar tegenover staat ook eens hele goede voorwaarden en combineer dat nog eens met een lage prijs en je hebt een uitstekende autoverzekering gevonden. Hieronder vind je de uitgebreide review. 

Goedkope prijs voor de meeste autorijders

Score prijs: 9,0

Volgens de missie van Univé is het hun ambitie om de meest gewilde verzekeraar voor de consument in Nederland te zijn. Zij streven voor alle verzekeringen een top 3 positie in prijs/prestatie na. Komt Univé deze belofte na? Volgens Onderzoeksbureau Moneyview is dit het geval. Zij hebben 57.600 fictieve klantprofielen vergeleken op prijs en geeft Univé Autoverzekering 5 uit 5 sterren in de categorie Prijs voor de WA + volledig casco verzekering (allrisk).

Unive prijs Moneyview


Onder de motorkap: geen gekke dingen

Score dekking: 8.0

Univé biedt een prima autoverzekering aan. De autoverzekeringen van Univé kan je dagelijks opzeggen, ze rekenen geen poliskosten en de Allrisk verzekering wordt zeer goed beoordeeld. Heb je 9 of meer schade vrije jaren dan profiteer je in totaal van 80% no-claim korting. Dit is opvallend hoog aangezien de meeste verzekeraars niet verder gaan dan 75%.

Wel een klein nadeel: De nieuwaarderegeling geld alleen de voor de eerste eigenaar. En je hebt standaard maar 1 jaar aanschafwaarderegeling. Als je kiest voor een optionele aanschafwaarderegeling van 3 jaar dan geldt de dekking als de auto op het moment van aankoop jonger is dan 5 jaar.

Pluspunten

 • Verzekering is dagelijks opzegbaar.
 • Geen poliskosten bij het aanvragen van de verzekering.
 • Tot 80% no-claimkorting.
 • Aanschafwaarderegeling van 3 jaar is aanvullend te verzekeren.
 • Je kan aanvullend je ‘eigen keuze herstelbedrijf’ meeverzekeren (dit is bij andere verzekeraars niet mogelijk).
 • Gratis cyberhulp verzekering. 
 • Standaard eigen risico van € 100 is afkoopbaar.

Minpunten

 • Maar standaard 1 jaar nieuwwaarderegeling en aanschafwaardegeling.
 • Nieuwwaarderegeling geldt alleen voor eerste eigenaar.

Uitstekende klantenervaring

Score klanten: 8.7

Wat opvalt, zijn de overwegend positieve klantervaringen met Univé.

 • Deze verzekeraar is een van de weinige verzekeraars die telefonisch bereikbaar is, ook op zaterdag.
 • Bijna 8.000 klanten beoordelen de autoverzekering met een 8.4 op de website van Univé.
 • 88% van alle klanten beveelt Univé aan op Independer.
 • De afhandeling van schadeclaims wordt hoog beoordeeld met 4.5 van de 5 sterren door klanten van de Consumentenbond. 

Conclusie Univé autoverzekering review

De Univé Autoverzekering is een uitstekende keuze vanwege hun uitstekende klantenservice, gunstige voorwaarden en aantrekkelijke prijs. Het is wat ons betreft een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en betaalbare autoverzekering!

Met een prijsscore van 9,0 is Univé een voordelige optie voor de meeste autorijders. Onderzoeksbureau Moneyview heeft verschillende verzekeringen vergeleken en Univé’s autoverzekering krijgt maar liefst 5 sterren in de categorie Prijs voor de WA + volledig casco verzekering (allrisk).

De voorwaarden zijn heel goed maar net iets minder dan InShared. Een klein nadeel is dat de standaard aanschafwaarderegeling slechts 1 jaar is, maar je hebt de mogelijkheid om deze uit te breiden naar 3 jaar. Univé biedt wel de flexibiliteit om onder andere je eigen risico en schadeherstel aan te passen zodat je de verzekering kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Eindbeoordeling: 8,6

Univé autoverzekering berekenen

Wil je de premie van de Univé Autoverzekering berekenen na het lezen van deze review? De goedkoopste autoverzekering is een WA-autoverzekering die vanaf 15 euro te koop is.

Op de website van Univé zelf kun je de premie eenvoudig berekenen en eventueel aanvullende dekkingen, zoals de 3 jaar nieuwwaarderegeling, toevoegen.

Bereken je premie op Unive.nl

Bronnen

2 reacties op “Univé Autoverzekering review: uitstekende prijs en dekking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *